Sunday 29 December 2013

Dapur Iedawafiyah.. - LAKSA

Assalamualaikum...

Hari2 minggu ini tiba2 mood rajin datang dan saya sediakan laksa ini untuk santapan bersama keluarga tersayang <3

Laksa resepi tersendiri :

Bahan2 :
* ikan sardin fresh or ikan kembong (dikisar)
* daum kesom
* Bunga kantan
* Asam keping

Bahan2 dikisar :
* cili padi
* cili kering blender
* bawang merah (dikisar)
* Bawang putih (dikisar)
* belacan

 Cara memasak :
* Masukkan ikan yang telah dikisar dan biarkan seketika. Kemudian masukkan air stok ikan dan juga bahan2 kisar tadi. Biarkan sehingga mendidih dan masukkan daun kesom, bunga kantan, dan asam keping. Kemudian masukkan garam dan perisa.. Biarkan sehingga mendidih.. Dan akhir sekaliiiiiii




Siap untuk dihidanggggggg... Hhmmmmmm

S.E.L.A.M.A.T M.E.N.C.U.B.A.



Oooppppsssss... Jangan lupa nantikan sambungan bab 6 "Kenal Erti Cinta"

3 comments:

  1. hmmm.. mcm sedap je..

    ReplyDelete
  2. tak bagi skit pon bawak ofis.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. nampak mudah.. tapi bila nak buat mcm ssh je..

    ReplyDelete